เลือกไม้พาย SUP

เลือกไม้พาย SUP

5 Step แนะนำวิธีเลือกและกำหนดไม้พายที่ใช่ด้วยตัวเอง

ต่อให้เป็นนักพาย SUP ที่มีฝีมือและทักษะในการแข่งขันระดับโลก ก็ไม่ได้หมายความว่าจะเลือกใช้ไม้พายแบบไหนก็ได้บนโลกใบนี้ เพราะต่อให้เป็นมือโปรเวลาที่ตัดสินใจเลือก ‘ไม้พายที่เหมาะสมที่สุด’ ก็ยังต้องคำนึงถึงปัจจัยอื่นๆ ที่สำคัญ ไม่ว่าจะเป็นขนาดของไม้ ไปจนถึงทักษะและสไตล์ของตัวเอง เพราะว่าไม้พายแต่ละประเภทก็มีความเหมาะสมในสถานการณ์ที่ต่างกัน บ่อยครั้งที่นักพายส่วนใหญ่ต้องมีไม้พายสำรอง 2-3 อัน โดยไม้พายจะมีโครงสร้างที่แตกต่างกันไปได้หลายอย่างไม่ว่าจะเป็นขนาด,ประเภทของใบพาย ,ประเภทของด้ามจับ และความยาวที่แตกต่างกัน เพื่อเตรียมพร้อมสำหรับการใช้งานให้มีความหลากหลายรูปแบบที่สุด

และในบทความนี้ เราได้ทำ 5 Step แนะนำวิธีเลือกไม้พายให้เหมาะสมพอดีกับความต้องการของแต่ละคนออกมา เพื่อช่วยให้ทุกคนสามารถตัดสินใจได้ด้วยตัวเองอย่างง่ายที่สุด

Even the best standup paddle on earth isn’t ideal for all SUP disciplines, and even the best standup paddlers need to factor in size and skill-level to determine which paddle works best for them. Because different paddle types perform better in certain conditions, often paddlers need a few different paddles—various blade types, grips and lengths—to perform at their peak in various conditions and disciplines. All considered it’s a lot to process when purchasing a new paddle. Our five-step guide will help you pick the right paddle and customize it to suit your needs.

Step #1
What type of paddle do I need? 

A guide to picking the right paddle for you based on paddling experience, budget and a wide range of variables.

Learn More

Step #2
What blade size do I need?

How to choose a blade-size based on paddler weight, style of paddling and a range of other considerations.

Learn More

Step #3
Which shaft is best for me?

A breakdown of the many options involved in selecting a paddle shaft—fixed-length, adjustable, three-piece, carbon content, flex and diameter—and which will perform best for you.

Learn More

Step #4
Which handle do I need?

Here we analyze different grip options to optimize your main point of connection to your paddle—the handle.

Learn More

Step #5
How long should my paddle be?

Defining the best length for your paddle based on body type, board, discipline and aspirations.

Learn More